Bättre och
säkrare
med Lightfry

The Benefit Package

Ekonomi, säkerhet och hälsa

Att slippa den farliga frityroljan i köket, tillagningen och maten ger många fördelar. Både du som redan friterar med olja och du som vill kunna erbjuda friterad mat har allt att vinna på luftfritering med Lightfry.

No_cost_of_oil-150x150

Ingen oljekostnad

När vi tillagar mat i LightFry-enheten tillsätter vi ingen olja. Oljepriserna är högre än någonsin och kommer med andra kostnader som transport och avlägsnande av oljan.

Enviroment-150x150

Miljö

LightFry bidrar till att minska skövlingen av regnskogar för att producera palmolja. Eftersom vi inte behöver transportera oljan behöver vi inte oroa oss för transportutsläpp. Vi bidrar inte heller till borttagning och bortskaffande av spilloljan.

hearth-150x150

Hälsosammare

Friterad mat är en bidragande faktor till fetma och olika associerade sjukdomar. Med LightFry kan du fortfarande njuta av din favoritmat med mindre påverkan på din hälsa. Luftfriterade pommes frites innehåller 40-60 % färre kalorier än friterade pommes frites i olja och upp till 60 % mindre fett.

Concistency-150x150

Konsekvent

Du kan programmera upp till 30 menyalternativ i LightFry-enheten, där varje program har specifika inställningar för menyalternativet. Det innebär att varje batch fungerar på samma sätt och ger oss ett fantastiskt resultat varje gång.

Lower_inv_costs-150x150

Lägre investeringskostnad vid installation

Om du planerar att installera LightFry-enheten där det inte finns någon inbyggd frånluftshuv erbjuder vi två lösningar. Den första lösningen är en standardkåpa som är ansluten till kanalfläktsystemet. den andra är ett ventless-kåpasystem som kan placeras var som helst. På så sätt kan du fritera mat med lägre investeringskostnader eller öka friteringskapaciteten utan att ha utrymme under frånluftskåpan.

Save_staff_and_cost-150x150

Spara personalens arbete och tid

Personalen kan utföra andra uppgifter medan de friterar. När du har lagt en batch i korgen och startat tillagningsprogrammet är dina händer fria för andra uppgifter. LightFry tillagar maten utan någon övervakning från personalen.

recovery_time-150x150

Ingen återhämtningstid mellan batcherna

Tillagningen sker i ett stängt ugnsutrymme för att bevara temperaturen, vilket innebär att det inte finns någon återhämtningstid mellan batcherna.

reheat-150x150

Återuppvärmning

Det är möjligt att värma upp produkterna efter tillagningen. Om du till exempel vet att restaurangen kommer att vara välbesökt vid lunchtid kan du tillaga produkterna och ställa dem åt sidan, för att sedan värma upp portionerna i 30-45 sekunder. På så sätt kan du servera färsk och välsmakande mat till en välbesökt restaurang.

Selfcleaning-150x150

Automatisk rengöring

Du sparar också personalkostnader när det gäller rengöring, LightFry har ett automatiserat integrerat tvättsystem. Du kan lämna restaurangen och maskinen kommer att vara 98% ren när rengöringscykeln är klar. (t.ex. efter öppettider)

Less_Risk-150x150

Mindre risk – bättre arbetsmiljö

Det finns en stor risk för brand vid hantering av het olja, eftersom olja kan fatta eld på sig själv. Med LightFry-enheten undviker vi denna risk. Eftersom det inte finns någon olja slipper du oljedimma och hala golv. När man har en oljefritös blir golven väldigt hala och kan orsaka skador om man ramlar. Om du gör dig av med oljefritöserna undviker du också risken att bränna dig på het olja.

Energy-saving-150x150

Besparingar i energiförbrukning

Upp till 50% lägre energiförbrukning. Om du tillagar konstant i en timme är energiförbrukningen 9,5 kW i LightFry-enheten. Energiförbrukningen i standby-läge är 1 kW/timme, vilket är mycket lägre än för vanliga oljefritöser.

No_Emissions-150x150

Inga utsläpp

Ångan som kommer ut från LightFry leds enkelt bort med vår standard huv eller ventless-huv som har en integrerad steglös fläkt. Eftersom vi inte använder olja i tillagningsprocessen, skapar vi inte heller någon oljedimma eller andra utsläpp som påverkar miljön/omgivningen.