Bättre och
The Benefit Package
Ekonomi, säkerhet och hälsa
Att slippa den farliga frityroljan i köket, tillagningen och maten ger många fördelar. Både du som redan friterar med olja och du som vill kunna erbjuda friterad mat har allt att vinna på luftfritering med Lightfry.
Ingen oljekostnad
När vi tillagar mat i LightFry-enheten tillsätter vi ingen olja. Oljepriserna är högre än någonsin och kommer med andra kostnader som transport och avlägsnande av oljan.
Miljö
LightFry bidrar till att minska skövlingen av regnskogar för att producera palmolja. Eftersom vi inte behöver transportera oljan behöver vi inte oroa oss för transportutsläpp. Vi bidrar inte heller till borttagning och bortskaffande av spilloljan.
Hälsosammare
Friterad mat är en bidragande faktor till fetma och olika associerade sjukdomar. Med LightFry kan du fortfarande njuta av din favoritmat med mindre påverkan på din hälsa. Luftfriterade pommes frites innehåller 40-60 % färre kalorier än friterade pommes frites i olja och upp till 60 % mindre fett.
Konsekvent
Du kan programmera upp till 30 menyalternativ i LightFry-enheten, där varje program har specifika inställningar för menyalternativet. Det innebär att varje batch fungerar på samma sätt och ger oss ett fantastiskt resultat varje gång.
Lägre investeringskostnad vid installation
Om du planerar att installera LightFry-enheten där det inte finns någon inbyggd frånluftshuv erbjuder vi två lösningar. Den första lösningen är en standardkåpa som är ansluten till kanalfläktsystemet. den andra är ett ventless-kåpasystem som kan placeras var som helst. På så sätt kan du fritera mat med lägre investeringskostnader eller öka friteringskapaciteten utan att ha utrymme under frånluftskåpan.
Spara personalens arbete och tid
Personalen kan utföra andra uppgifter medan de friterar. När du har lagt en batch i korgen och startat tillagningsprogrammet är dina händer fria för andra uppgifter. LightFry tillagar maten utan någon övervakning från personalen.
Ingen återhämtningstid mellan batcherna
Tillagningen sker i ett stängt ugnsutrymme för att bevara temperaturen, vilket innebär att det inte finns någon återhämtningstid mellan batcherna.
Återuppvärmning
Det är möjligt att värma upp produkterna efter tillagningen. Om du till exempel vet att restaurangen kommer att vara välbesökt vid lunchtid kan du tillaga produkterna och ställa dem åt sidan, för att sedan värma upp portionerna i 30-45 sekunder. På så sätt kan du servera färsk och välsmakande mat till en välbesökt restaurang.
Automatisk rengöring
Du sparar också personalkostnader när det gäller rengöring, LightFry har ett automatiserat integrerat tvättsystem. Du kan lämna restaurangen och maskinen kommer att vara 98% ren när rengöringscykeln är klar. (t.ex. efter öppettider)
Mindre risk – bättre arbetsmiljö
Det finns en stor risk för brand vid hantering av het olja, eftersom olja kan fatta eld på sig själv. Med LightFry-enheten undviker vi denna risk. Eftersom det inte finns någon olja slipper du oljedimma och hala golv. När man har en oljefritös blir golven väldigt hala och kan orsaka skador om man ramlar. Om du gör dig av med oljefritöserna undviker du också risken att bränna dig på het olja.
Besparingar i energiförbrukning
Upp till 50% lägre energiförbrukning. Om du tillagar konstant i en timme är energiförbrukningen 9,5 kW i LightFry-enheten. Energiförbrukningen i standby-läge är 1 kW/timme, vilket är mycket lägre än för vanliga oljefritöser.
Ingen risk för oljebrand
Det finns en stor risk för brand när du använder en oljefritös. Olja kan sätta eld på sig själv. Med LighFry-enheten undviker vi denna risk. När du använder en LightFry-enhet behöver du inte ha ett brandsläckningssystem installerat. (Kontrollera alltid lokala regler och föreskrifter).